Συνταγές
Το καλύτερο γλυκό! Ρεβανί Αγρινίου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 κιλο σιμιγδαλι χοντρο
1/2 σιμιγδαλι ψιλο
1μιση κιλο ζαχαρη
5 ποτηρια νερο
4 βανιλιες
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2 κ.σ.λεμονι
2 ποτηρια ελαιολαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εριξε στην κατσαρολα πρωτα τα υγρα με την ζαχαρη και μετα ανακατευοντας τα υπολοιπα υλικα.
Οταν ξεκολουσε το γλυκο απο την κατσαρολα,το εβαλε στο ταψι,το εκοψε σε κομματια
εβαλε αμυγδαλο απο πανω και εψησε στος 180 μεχρι που πηρε ωραιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ρεβανί που γίνεται αφρός και θα αφήσει εποχή.
Δοκιμάστε γρήγορα το ρεβανί που δεν φουσκώνει και ξεχάστε όλες τις υπόλοιπες συνταγές!
Υλικά
6 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό(500 γρ)
Για το σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό1 βανίλιαφλούδα και χυμό από 1 λεμόνι1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
Εκτέλεση
-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτά. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπεικιν.
Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.
Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνω στους 170, 40 λεπτά περίπου. Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.
Φτιάχνουμε το σιρόπι . Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. (Μπορείτε να την συνδυάσετε και με παγωτό)
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :olasimera