Συνταγές
Πολύ ωραίο το ρεβανί με παγωτό, έτσι να γλυκαθούμε λίγο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή– “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
(Μετράμε με κούπα τύπου νες καφέ η παρόμοια )
1 κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα γιαούρτι αγελαδινό
Μισή κούπα λάδι σπορέλαιο
2 κ.σ βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)της αρεσκείας μας
3 βανίλιες
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ
1 μπέίκιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
Σιρόπι
1 λίτρο νερό
900 γρ ζάχαρη
2 κ σ ανθόμελο
Χυμό μισού λεμονιού
Φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τ αυγά με τη ζάχαρη
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το βούτυρο
Κατόπιν προσθέτουμε τις βανίλιες ,το ξύσμα ,το γιαούρτι σε δόσεις και τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Απλώνουμε τι μίγμα μας σε λαδωμένο ταψάκι στενόμακρο η μεγάλο πυρέξ
Ψήσιμο 46 σε μέτριο φούρνο
Τρυπάμε σε μέρη με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το σιρόπι
Σιροπιάζουμε κρύο το γλυκό καυτό το σιρόπι
Το σιρόπι πρέπει να σκεπάζει το γλυκό
Με τις ώρες το ρουφάει , το αφήνουμε σκεπασμένο μια νύχτα και την επόμενη το βάζουμε στο ψυγείο !
Η Συνταγή είναι από κ. Βάνα Ντελή– “Χρυσές Συνταγές”.