Συνταγές
Καλή απόλαυση – Φανταστικό ρεβανί με ινδοκάρυδο.. ζηλεύουμε εεε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΚΡΥΟ σιρόπι
ΚΑΥΤΟ ραβανί
Φτιάχνω πρώτα το σιρόπι ,για να προλάβει να κρυώσει!
Υλικά:
1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( ή αλεύρι γ.ο.χ και 10 γρ. Baking powder)
1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό ή μισό μισό!
5 – 6 αυγά
1κγ ξύσμα λεμονιού
1 φλ.τσ ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλ.τσ. γάλα
2 φλ.τσ. ινδοκάρυδο τριμμένο
Σιρόπι:
3 μεγάλα ποτήρια νερό
(850 γρ.)
3 μεγάλα ποτήρια ζάχαρη
(850 γρ.)
2κγ χυμό λεμονιού
2 κγ ξύσμα λεμονιού
80 γρ. Βούτυρο φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε ζάχαρη με νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε , βράζοντας ακόμα 2-3 λ!
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως!
Για το ραβανί:
Κτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά , αυγά και ζάχαρη να γίνει κρέμα
Να χτυπηθούν καλά τα αυγά να μην μυρίζουν
Προσθέτω σε δόσεις το γάλα , επίσης το ξύσμα και την βανίλια
Αφού βάλω τα υπόλοιπα υλικά ,τα ανακατεύω πολύ καλά με σπάτουλα
Βουτυρώνουμε ενα μέτριο ταψί (29χ22 cm),ρίχνω το μείγμα μέσα και ψήνω στους 180β , πάνω -κάτω αντιστάσεις , στην κάτω θέση σχάρας ,για 38- 40λ περίπου
Βγάζουμε απο τον φούρνο και σιροπιάζω με μια κουτάλα υπομονετικά , σιγά- σιγά ,με το κρύο σιρόπι
Το κόβουμε μετά απο 4 ώρες και σερβίρω , αφού πασπαλίσω με ινδοκάρυδο
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Margarita Kariwtou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.