Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό ρεβανί Βέροιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κουπες σιμιγδάλι χονδρο
1 κουπα αλευρι
1 κουπα βουτυρο φυτινη Η μινερβα
3/4 κουπας ζαχαρη
5 αυγα
1 κεσεδακι γιαουρτι προβειο
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ
1 κουτ του γλυκου σοδα
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΣΙΡΟΠΙ
3.1/2 Κουπες νερο
4 Κουπες ζαχαρη
σταγονες λεμονι και την μιση λεμονοκουπα
5 Σταγονες μαστιχελαιο η μιση κουταλια μαστιχα τριμμενη με λιγο ζαχαρη στο μπλεντρερ….ολα μαζι σε κατσαρολακι και βρασιμο για 15 λεπτα..!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαλτε σε μια σουπιερα το σιμιγδαλι,το αλευρι το μπεικιν την σοδα και ανακατεψτε ολα μαζι.
Σε μια λεκανη χτυπηστε τα αυγα καλα, προσθεστε την ζαχαρη χτυπηστε καλα και ριξτε το γιαουρτι το βουτυρο, Ανακατεψτε και ριξτε σιγα σιγα και τα υπολοιπα υλικα.
λαδωστε το ταψακι σας και ψηστε σε 32 νουμερο ταψι σε προθερμασμενο φουρνο σε αερα στους 170 για 50 λεπτα.
ψηστε πολυ καλα τρυπωντας με ενα μαχαιρι το γλυκο να βγαινει καθαρο.
ριξτε το σιροπι χλιαρο εως κρυο πανω σε καυτο γλυκο..αφηνετε τα απορροφησει το σιροπι και σερβιρετε
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ένα εξαίσιο ρεβανί – κλασσικό γλυκάκι που θα το δοκιμάσουν όλοι
Η Συνταγή είναι από Marianna Gianniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο
5 αυγά
3 βανιλιες
2 κουταλάκια μπεικιν
1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι:
3 φλυτζάνια ζάχαρη
3 νερό
1 φλούδα πορτοκάλι + τον χυμό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά ένα – ένα και ρίχνουμε τα στερεά σιγά σιγά
Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά ανάλογα πάντα με τον φούρνο παρακολουθώντας καθώς πλησιάζει η ώρα
Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω σε όλες τις πλευρές από άκρη σε άκρη και κουνώντας το ταψί προκειμένου να το απορροφήσει και να πάει παντού
Η Συνταγή είναι από Marianna Gianniou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.