Συνταγές
Ένα απλό γλυκάκι αλλά πολύ νόστιμο – ρεβανί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκαρυδο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
2 κουταλάκια γλ. μπέικιν παουντερ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαζί με ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
ΣΙΡΟΠΙ
3 μιση Ποτήρια ζάχαρη
3 μιση ποτήρια νερό
Μία φέτα λεμόνι
Βράσιμο 12 λεπτά από το σημείο βρασμού
Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με το χυμό λεμονιού και σιγά σιγά τα στερεά υλικά, ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σιροπιαζουμε με χλιαρό σιρόπι και χλιαρό γλυκό.
Το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 240 γρ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τέλειες φωλιές απόλαυσης με σοκολάτα και σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
για το σιρόπι
400 γραμμάρια ζάχαρη, 400 γραμμάρια νερό ,1 ξυλάκι κανέλας, φλούδα από 1 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη βράσιμο για 5′ και το αφήνουμε να κρυώσει
1 πακέτο φύλλο κρούστας, 200γρ βούτυρο, Μερέντα για την γέμιση και τριμμένο καρύδι ή πολύχρωμη τρούφα για διακόσμηση. Έχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει .
Ανοίγουμε το φύλλο περνούμε ένα φύλλο ρίχνουμε λίγο βούτυρο βάζουμε την βέργα και το γυρνάμε ρόλο αφήνουμε 2 εκατοστά σουρώνουμε το φύλλο βγάζουμε την βέργα κόβουμε στην μέση κάνουμε 2 φωλιές και τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Μόλις βγουν από το φούρνο τα περιχύνουμε με κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 2 ώρες να ρουφήξουν το σιρόπι μετά βάζουμε 1 κουταλιά Μερέντα και τρούφα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”