Γλυκα
Ραβανί με ινδοκάρυδο και σιμιγδάλι ψιλό γλυκό και εύκολο
Συνταγή από miam.gr
Υλικά
1 βιτάμ
640 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
640 γραμ. ζάχαρη
160 γραμ. αλεύρι
1 ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλιά σούπας μπαίκιν πάουντερ
3 χαρτάκια βανίλια
10 αυγά
1 ποτήρι του νερού νερό
100 γραμ. αμύγδαλα
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
λίγη τρούφα ή καρύδα για πασπάλισμα
λίγο βούτυρο για άλειμμα του ταψιού
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού νερό
1 κουταλιά σούπας λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια και κάνουμε μαρέγκα σφιχτή.
Στη λεκάνη ρίχνουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε αρκετή ώρα, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τους κρόκους και χωρίς να σταματήσουμε το δούλεμα, ρίχνουμε το κονιάκ, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες, το νερό, λίγο λίγο το σιμιγδάλι, το αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπαίκιν πάουντερ και τελευταία τη μαρέγκα.
Αφού όλα μαζί τα δουλέψουμε λίγο ακόμα, αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε το γλυκό σε μέτριο φούρνο 40 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 5 λεπτά, προσθέτουμε το λεμόνι και σιροπιάζουμε το γλυκό.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τρούφα ή με τριμμένη καρύδα, αφήνουμε να πιεί το σιρόπι, κόβουμε κομμάτια και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο http://www.miam.gr