Συνταγές
Πω πω φοβερά ψωμάκια με πολύ ωραία υλικά γεύση και παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
700 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο και 150 gr αλεύρι φαρίνα ένα φακελάκια μαγιά ξερή 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 100gr βούτυρο λιωμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 500-600 γραμμάρια χλιαρό νερό. Παίρνουμε λίγο αλεύρι την μαγία την ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό και κάνουμε έναν χυλό και τον αφήνουμε περίπου μισή ώρα να αρχίσει να γίνονται φουσκάλες .
Ανακατεύουμε μόλις είναι έτοιμη η μαγια μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν μετά κάνουμε 12 ψωμάκια στο ταψί της κουζίνας
τα αφήνουμε ένα τέταρτο ακόμα και μετά ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για καταπληκτικά σπιτικά ψωμάκια όλο παιδικές αναμνήσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Baggelio Kendristaki -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
6 κιλά αλεύρι λευκό
6 κιλά σταρένιο χοντροαλεσμένο αλεύρι το κίτρινο
1,5 κιλό κριθαρένιο
Και 2kg ολικής άλεσης
400 γραμμάρια λάδι
Χούφτα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη όλα μας τα αλεύρια τα οποία τα ανακατεύουμε κάνουμε ένα λάκκο στη μέση και ρίχνουμε μέσα το προζύμι το δικό μου το προζύμι ήταν γύρω στο 2 kg αλεύρι που είχα κάνει για να έχεις και δύναμη για να ανέβει το ζυμάρι μας.
Θέλει πολύ καλό ζύμωμα περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο. Το άφησα και ξεκουράστηκε περίπου 30 με 40 λεπτά και μετά έπλασα τα ψωμιά τα αφήσω και ανέβηκαν πάλι και τα φουρνίζουμε
Επειδή είναι καλοκαίρι δεν καθυστερεί πολύ ανεβαίνει γρήγορα το ψωμί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Baggelio Kendristaki -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”