Συνταγές
Πω πω νοστιμιές – αρνάκι ρολό με κεφαλοτύρι και κρασί που γίνεται λουκούμι μέσα στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μπουτι αρνιού
6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
2 – 3 κλωναράκια μαϊντανό
Κεφαλοτύρι σε μπαστούνια
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκοκάλιζουμε το κρέας,το έβγαλα μόνη μου γιατί ειναι από δικο μας αρνί, (με παίδεψε λιγάκι γιατί δεν είχε ξεπαγώσει εντελώς αλλά τα κατάφερα )αν το αγοράσουμε από κρεοπωλείο λέμε να βγάλουν το κοκκαλο .
Το ανοίγουμε σιγά σιγά με κοφτερό μαχαίρι να λεπτύνει .
Το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε .
Βάζουμε στο μουλτι το σκόρδο ,τα φύλλα δεντρολίβανου και μαϊντανού, (πλυμένα ) ελαιόλαδο και τα πολτοποιουμε .
Με ενα πινέλο κουζίνας αλειφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος ,βάζουμε το κεφαλοτύρι διπλώνουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγγο ψησίματος .
Αυτό το έκανα το προηγούμενο βράδυ και το έβαλα στο ψυγειο .
Το πρωί το έβγαλα από το ψυγειο μια ώρα περίπου προτού αρχίσω το μαγείρεμα.
Άναψα το φούρνο στη πιο δυνατή θερμοκρασία και έβαλα μέσα τη γάστρα να κάψει .
Μόλις κάψει ριχνουμε λίγο ελαιόλαδο στη γάστρα βάζουμε μέσα το κρέας και το κόκκαλο που βγάλαμε και το ρίχνουμε στο φούρνο με ανοιχτό καπάκι, όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε το κρασί .
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα και με το πινέλο κουζίνας καθαρίζω τα τοιχώματα, σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.