Γλυκα
Πως να φτιάξετε μόνοι σας την πιο εύκολη πραλίνα bueno
Απλά δεν υπάρχει να το κάνετε όλοι! Πραλίνα bueno για τούρτες, πάστες, κρέπες, pancakes κ.ά
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χωρίς τη φλούδα
165 ml ηλιέλαιο
55 γρ. άχνη
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. λευκή σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο ενός μίξερ, βάζουμε τα φουντούκια, το ηλιέλαιο, και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν καλά τα φουντούκια.
Κατόπιν, αδειάζουμε στον κάδο την ζάχαρι άχνη, το αλάτι, και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά.
Ενδιάμεσα, βάζουμε την λευκή σοκολάτα να λιώσει στο φούρνο μικροκυμάτων.
Αδειάζουμε το μίγμα από το μίξερ σε ένα μπωλ και κατόπιν τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Αφήνουμε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και να σφίξει.
Διατηρείται εκτός ψυγείου.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Η πραλίνα bueno είναι έτοιμη!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis