Συνταγές
Πως να φτιάξετε τούρτα με γεύση λίλα πάουζελ – Lila Pause
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά,200γρ ζάχαρη,2 βανιλιες,120γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,20γρ μπεικιν,30 γρ.κακαο
Χτύπησα τα 5 αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα, το αλεύρι της βανιλιες το μπεικιν και το κακάο το κοσκινισουμε μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε με μια μαριζ προσοχή να μην μας ξεφούσκωσει το μείγμα μας βάζουμε σε ένα τσέρκι 20εκ. η 22εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c αντίστασης κάτω κάτω για 25 λεπτά.
Για την κρέμα Λίλα παουσε:
600γρ κρέμα γάλακτος, 3κσ αχνη
1 φακελάκι ζελέ φράουλα με 1ποτηρι ζεστό νερό το ζελέ το ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 με 2 2/5 ώρες προσοχή να μην παγώσει εντελώς γιατί θα έχουμε μετά σβολους στην κρέμα χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγυ και έπειτα προσθέτουμε το ζελέ που θα έχει μησοκρυωσει, και ανακατεύουμε με το σύρμα να αφρατεψει εγώ έβαλα και δύο Λίλα παουσε σε σοκολάτα τα δρυματησα στο μπλέντερακι και τα πρόσθεσα στην κρέμα και έβαλα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Για το σιρόπι
1 κουπα νερό,1κουπα ζάχαρη,1 φλούδα λεμόνι βράζουμε για 5 λεπτά εγώ πρόσθεσα και λιγο ποτό ή λικέρ η κονιάκ ό καθένας ωπος προτιμάει.
Για το γλάσο καθρέφτη:
130γρ νερό,20 γρ. ζελατίνη,200γρ γλυκόζη,200γρ ζάχαρη,140γρ γάλα ζαχαρουχο, 230γρ κουβερτούρα λευκή,1 1/2 κγ. χρώμα ζαχαροπλαστικής.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μια κατσαρόλα ριχνουμε το νερό με την ζάχαρη και την γλυκόζη τα αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά ριχνουμε το ζαχαρουχο γάλα και της ζελατίνες που θα είχαμε μουλιαζει σε κρύο νερό από πρίν και αποσύρουμε από την φωτιά έχουμε και την κουβερτούρα μας τριμμένη
την ριχνουμε μέσα σε ένα μπλέντερ ριχνουμε και τα υλικά μας από την κατσαρόλα και τα αναμυγνηουμε όλα μαζί σιγά-σιγά αφήνουμε για λίγο να έρθει σε θερμοκρασία 35c και το ριχνουμε στην τούρτα μας που θα την έχουμε παγωμένη από την κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.