Γλυκα
Υπέροχη τούρτα Lila Pause – Ένα σοκολατοφραουλένιο όνειρο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”
Ο συνδυασμός σοκολάτα-φράουλα…θεϊκός!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγα
125 γρ.ζάχαρη
125 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
30 γρ.κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι που το κοσκίνισα πριν με το μπέικιν και το κακαο.
Αδειάζουμε το μιγμα σε ταψάκι ή φόρμα 24 εκ. με λαδόκολα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυωσει καλα και το χωριζουμε σε 3 δίσκους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζαχαρη
1 κουπα νερο
1 βανιλια
χυμο 1/2 λεμονιου(ΒΡΆΖουμε ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΟΝΟ!!!)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φακελακι γκαρνι σκονη
200 γρ.γάλα
1 φακελακι ζελε σκονη φραουλα
3 κ.σ ζαχαρη αχνη
-Φτιαχνουμε το ζελε με τη μιση ποσοτητα νερου.Το βαζουμε ψυγειο να μισοπηξει.Χτυπάμε το γκαρνι με το γαλα σε σαντιγι και προσθετουμε χτυπωντας το μισοπηγμενο ζελε.
(3-4 σταγονες χρωμα κοκκινο ζαχαροπλαστικης!)
Προσθετουμε οση αχνη ζαχαρη θελουμε αναλογα ποσο γλυκια θελουμε την κρεμα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200 γρ.κουβερτούρα
200 γρ.κρεμα γαλακτος
1 κ.σ μέλι
-Φέρνουμετην κρέμα σε σημείο βρασμου και την ριχνουμε πανω από τη σοκολάτα.Ανακατεύουμε καλά και προσθέτω και το μέλι.Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δισκους. Σε πιατέλα τοποθετουμε ένα αποσπώμενο τσέρκι και βάζουμε μέσα εναν δίσκο παντεσπανι,σιροπιαζουμε,κρεμα φραουλα,ξανα παντεσπανι σιροπι,κρεμα,μεχρι να βάλουμε και το τελευταιο παντεσπανι.
Βάζουμε την τουρτα στο ψυγειο να παγώσει καλα και την ξεφορμάρουμε.Περιχύνουμε με την χλιαρή γκανάζ και γαρνιρουμε με σαντιγι και φραουλες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Λιχουδιές της Σόφης”