Γλυκα
Πως να φτιάξετε εύκολο εκμεκ καταίφι σε ατομικά μπολ – Κανένας δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σας παρουσιάζουμε μια καταπληκτική συνταγή για εκμεκ καταίφι που θα σας ξετρελάνει!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
375 γρ. νερό
550 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καταΐφι
90 γρ. λιωμένο βούτυρο
1.320 ml. γάλα
90 γρ. κρέμα αραβοσίτου με γεύση βανίλια Mac Magic
σαντιγί στιγμής Mac Magic (προαιρετικά για το γαρνίρισμα)
φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μία κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και αδειάζουμε το νερό, τη ζάχαρι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις βράσει, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Απλώνουμε με τα χέρια μας το καταίφι στον πάγκο.
Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε καταίφι και πασπαλίζουμε με πινέλο και λιωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα.
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, το σιροπιάζουμε και το γυρίζουμε ανάποδα στο ταψί.
Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα 1120 γρ. γάλα και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το άνθος αραβοσίτου με 100 γρ. ζάχαρης και 200 γρ. γάλα.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε κατόπιν την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα με το φτερό στον κάδο.
Παίρνουμε 7 πλαστικά μπολάκια ή γυάλινα ποτήρια και βάζουμε ποσότητα από το καταίφι.
Κατόπιν, με το κορνέ, ρίχνουμε επάνω από το καταίφι ποσότητα από την κρέμα.
Γαρνίρουμε με σαντιγύ στιγμής και πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης τριμμένα.
Δείτε τη συνταγή βήμα βήμα για “εκμεκ καταίφι” και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το φτιάξετε μόνο μια φορά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis