Συνταγές
Πωπω τρέλα η σπανακόπιτα ! Μπράβο ! Να είχαμε ένα κομμάτι
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι Κούλα, 230 ml. χλιαρό νερό, 2 κτσ. ελαιόλαδο, 1 κτσ. ξύδι από λευκό κρασί, 1/2 κτγ. αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνω και το αφήνω να ξεκουραστεί για 1,5 ώρα περίπου και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για την περίσταση βάζουμε τα φύλλα, 700 γρ. σπανάκι, 2 ματσάκια baby seskulo, μια πρέζα ράντικια γλυκά, 1 πρέζα σταμναγκάτι, μυρόνι, καυκαλήτρα, άγριο μάραθο, λίγο μαϊντανό, λίγο δυόσμο, 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι, 1 κλωνάρι πράσο.
Πολτοποιούμε με 1/2 κτσ. χοντρό αλάτι, πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, 2 κτσ. ψιλό σιμιγδάλι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και 100 ml. σπορέλαιο με 100 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων .
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια, αφήνουμε άλλα 15 λεπτά και μετά αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα, ραντίζω 2-3 κτσ. λίπος και βάζουμε τη γέμιση στο μισό φύλλο, τυλίγουμε σε ρολό.
Τακτοποιούμε τα φυτίλια σε ταψί λαδωμένο από το κέντρο προς τα έξω, λαδώνουμε την έτοιμη πίτα, ραντίζω με πιτσιλιές νερού, ψήνουμε στο 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!