Συνταγές
Θαυμάσια νηστίσιμη σπανακόπιτα – μπουκιά και απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπανάκι, κρεμμυδάκια φρέσκα, άνηθο, μυρώνια! Τα ψιλόκοψα όλα τα έτριψα με αλάτι και τα άφησα να μαραθούν.
Για το φύλλο
Έβαλα 2.5 φλ. αλεύρι με 1 κρασοπότηρο λάδι και τα έτριψα να γίνουν σαν ψίχουλα. Πρόσθεσα 2 κτσ. ξύδι, 1 κτγ. αλάτι και χλιαρό νερό περίπου ένα φλυτζάνι, ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Λαδώνω ένα μπολ και βάζω μέσα το ζυμαράκι λαδώνοντας και από επάνω για μην ξεραθεί. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Το χώρισα σε πέντε μπαλάκια.
Εβαλα σε λαδωμένο ταψάκι 2 φύλλα κάτω, λαδώνοντάς τα, ενδιάμεσα γέμιση, 1 φύλλο στην μέση λίγο λάδι, γέμιση και 2 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα επάνω.
Εβαλα λίγο λάδι από επάνω και έψησα στους 180 βαθμούς 50-60 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Πρωτότυπη και νόστιμη καρπουζόπιτα
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Βενιού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-1 κανονικό προς μεγάλο καρπούζι καθαρισμένο και κομμένο μικρά κομμάτια με το χέρι όχι με Multi. Εγώ το στραγγίζω κιόλας.
-3 κούπες τσαγιού αλεύρι φαρίνα
-1 κούπα ζάχαρη
-2 έως 3 κτγ. κανέλα
-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι.
-σουσάμι
-λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά εκτός το λάδι.
Γίνετε ένας χυλός.
Βάζουμε σε ένα ταψί λίγο λάδι, ρίχνουμε το χυλό, στρώνουμε προσεκτικά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Για να κοπεί πρέπει λίγο να κρυώσει.
Ησυνταγή είναι από κ. Ειρήνη Βενιού – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”