Συνταγές
Ένας λόγος για να ξυπνήσουμε το πρωί και να ξεκινήσουμε γλυκά τη μέρα μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής – ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές σούπας βούτυρο για την κρέμα
1 κούπα βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Ζάχαρη άχνη, κανέλλα για το πασπαλίζμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, και το βάζουμε στη φωτιά να βράσει.
Μόλις πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και στρώνουμε τα μισά φύλλα κατά τα όποια έχουμε βουτυρώσει ενδιάμεσα καλά, προσθέτουμε τη κρέμα μάς και στη συνέχεια τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο όπως στο ξεκίνημα βουτηροντας και διπλωνοντας προς τα μέσα τα περίσσια των φύλλων, βρεχοντας τις ακρες με λίγο νερό, να μη χυθεί η κρέμα, και έτσι φτιάχνουμε ένα μεγάλο πακέτο και βουτυρώνουμε και από επάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκινισει η μπουγάτσα.
Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός άλλου ταψιού αναποδογυριζουμε την μπουγάτσα να ψηθεί ρόδινα και από την άλλη πλευρά για να μην νοτισει, και να είναι εξίσου τραγανή.
Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής – ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ”