Συνταγές
Πρασόπιτα με σόγια και ρύζι – νηστίσιμη ή αλλιώς vegan πιτούλα σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η υπέροχη γεύση της δεν αλλάζει όπως κι αν την ονομάσουμε.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Σταμάτη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας: Άνοιξα 15 φύλλα.
Γέμιση: Έφτιαξα μια κούπα σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σαν να κάνω κιμά σόγιας για τα μακαρόνια.(με λάδι και μπαχαρικά).Ψιλόκοψα έξι πράσα.
Τα τσιγάρισουμε με ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, δύο σκελιδες σκόρδο, μισή φλυτζάνα ελαιόλαδο ,μπαχαρικά ( αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, πάπρικα γλυκιά, κουρκουμα, δυόσμο).
Πρόσθεσουμε την σόγια, μια κούπα ρύζι καρολίνα και δυο μεγάλα ποτήρια νεράκι ζεστό και σιγόβρασαν όλα μαζί μέχρι να σωθεί το νεράκι.
Άπλωσα τη γέμιση σε ένα ταψί να κρυώσει καλά (για μα μην καίγομαι). Λαδώνουμε το ταψί μου. Στρώνουμε 1 φύλλο, μετά το 2ο και ραντίζω με λίγο λάδι , μετά το τρίτο και βάζουμε γέμιση διάσπαρτα.
Δυο φύλλα, γέμιση και όταν φτάσω βάζω τρια φύλλα.
Ραντίζουμε με λάδι , πασπαλίζω με σουσάμι. Γίνονται με 15 φύλλα, τρια πάνω, τρια κάτω και δύο σε κάθε στρώση ( στα δυο φύλλα προσέχουμε το λάδιμου: βαζουμε λάδι μόνο στο πρωτο απο τα δυο φύλλα, στο δεύτερο που θα βάλουμε την γέμιση
δεν βάζουμε λάδιγιατίέχειη γέμιση), 5 στρώσεις με γέμιση πράσσου. Ψήνουμε μια ώρα στους 170 στον αέρα μέχρι να ροδίσει καλά.
Σβήνουμε το φούρνο στη μια ώρα, ραντίζουμε με λίγο νεράκι τα φύλλα από πάνω και ξανακλείνουμε μέσα στο φούρνο για άλλα δέκα λεπτά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Σταμάτη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.