Συνταγές
Απίστευτα στικς φτιαγμένα με πουρέ πατάτας – δεν θα τηγανίσουμε ξανά πατάτες με τον παραδοσιακό τρόπο.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Panos Assiotis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 300 γρ πατάτες σε αλατισμένο νερό όπως όταν κάνουμε πουρέ…
Αφού βράσουν καλά τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν σε χαρτί κουζίνας ώστε να στεγνώσουν καλά.. Μετά σε ένα βαθύ πιάτο τις λιώνω με ένα πιρούνι όπως θα έκανα για τον πουρέ και προσθέτω 50 γρ κορν φλάουερ . Με το χέρι ζυμώνω μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή πατατένια “ζύμη”.
Σε ένα αντικολλητικό χαρτί και με ένα πλάστη απλώνω την “ζύμη” ώστε να έχει πάχος 1 εκατοστό , φτιαχνοντας σιγά σιγά ένα παραλληλόγραμμο με πλάτος 10 εκατοστά και μηκος όσο βγεί. Με ένα μαχαίρι κόβω τα στικς πλάτους 1 εκατοστό…..
( εγώ στη ‘ζύμη” πρόσθεσα και λίγη τριμμένη παρμεζάνα για γεύση…. μπορείτε να προσθέσετε και μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας )
Σε τηγάνι προσθέτω σπορέλαιο όπως θα τηγάνιζα πατάτες και αφού κάψει τοποθετώ με προσοχή ένα – ένα τα στικς και τα τηγανίζω για λίγα λεπτά γυρίζοντας τα μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Στο τηγάνι βάλτε τόσα στικς ώστε να μην ακουμπά το ένα το άλλο . Όταν ψηθούν τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει τη λαδίλα….
Είναι απρόσμενα νόστιμα και απολαυστικά, τραγανά απέξω σαν τσιπς και μαλακά και τρυφερά μέσα σαν μαστιχωτός πουρές.
Προσωπικά έχουμε πάθει την πλάκα μου και είμαι σίγουρος ότι τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας θα ξετρελλαθείτε …
* πριν κοπούν τα στικς μπορείτε να δοκιμάσετε η ζύμη να μπει στο ψυγείο για να σφίξει
Η Συνταγή είναι από Panos Assiotis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.