Συνταγές
Καινούρια συνταγή και καινούρια γεύση – τηγανιτά μπισκότα όπως τα κάνουνε στην Ρουμανία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας γάλα
6 κουταλιές της σούπας λάδι
19 με 20 κουταλιές της σούπας γεματες αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια, φλούδα λεμόνι,πορτοκαλι, κανέλα [εγω δεν βαζω κανελα]
λιγο αλατι
ζάχαρη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Προσθέστε λάδι, γάλα και μπαχαρικά. Ανακατέψτε τα πάντα γρήγορα, με ενα συρμα η με το μιξερ.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα με το χέρι ή με ένα κουτάλι. Λαμβάνεται μια κατάλληλη μαλακή ζύμη, η οποία αφήνεται να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Πασπαλίστε το τραπέζι με λίγο αλεύρι και απλώστε ένα φυτίλι πάχος όσο το μικρό σας δάχτυλο. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5-6 εκ. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μοντέλο με ένα πιρούνι ή να το αφήσετε απλό. Προτιμώ αυτή τη γρήγορη επιλογή.
Μπορείτε όμως να φτιάξετε κράκερ, με τη μηχανή του κιμά στην οποία στερεώνεται το σχήμα των μπισκότων. Η μέθοδός αυτη είναι πιο γρήγορη και πιο απλή
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Το τηγάνισμα διαρκεί 3-4 λεπτά, είναι έτοιμα αμέσως. Όταν ροδίσουν, τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρά και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.Τυλίγουμε έτσι, ζεστα με άχνη ζάχαρη
ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΔΙ
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.