Συνταγές
Μία λαχταριστή ζουμερή αρωματική και τραγανή πορτοκαλόπιτα . Μια γεύση που θα σας ξετρελάνει.
Η Εκτέλεση είναι από Θεογνωστου Φροσω – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Θα χρειαστείτε φύλλα κρούστας και λίγα ακόμη υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και την κάνεις στο τσακ μπαμ για να την απολαύσεις !
ΥΛΙΚΑ
3 πορτοκάλια, (μισό ξύσμα στην ζύμη μισό χυμό στο χυλό)
250 γρ. σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
1 πακ. φύλλο κρούστας
3 αυγά
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
(και το υπόλοιπο ξύσμα και χυμός από τα 3 πορτοκάλια)
1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά για τον χυλό όλα μαζί και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε μια συσκευασία φύλλο κρούστας και το κόβουμε με τα χέρια μας σε πολύ μικρά κομματάκια, (το μαδάμε).
Προσθέτουμε μέσα στο χυλό, και ανακατεύουμε το χυλό . Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25Χ30 εκ., προσθέτουμε το χυλό, με τα χέρια μας βάζουμε ισόποσα παντού την ίδια ποσότητα, και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς .
Στην συνέχεια αφού βγει το γλυκό από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει.
Όσο περιμένουμε να κρυώσει φτιάχνουμε το σιρόπι.
Η ποσότητα του σιροπιού είναι αναλογική με το γλυκό. Θα το πάρει όλο.
Ρίχνουμε καυτό σιρόπι σε κρύο γλυκό. Αφήνουμε μια ωρίτσα, (εάν αντέξετε), να τραβήξει όλο το σιρόπι.
Το σερβίρουμε σκέτη, ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Η συνταγή της Στέλλα Καραπετάκου.
Η Εκτέλεση είναι από Θεογνωστου Φροσω– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.