Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση από ” Ειρήνη Σταματέλλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
100 γρ. ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα
Για την γέμιση:
250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι τον χυμό
1 κ. σούπας γλυκόζη
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια. Χοντροκόβουμε και τα καρύδια. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι. Παίρνουμε μία ποσότητα όπως στην φωτογραφία και το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και ένα κυβάκι βούτυρο. Ρολάρουμε και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψί. Λιώνουμε τα κυβάκια βούτυρο που μας περίσσεψαν και ρίχνουμε 1 κσ σε κάθε κανταΐφι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μόλις το βγάλουμε, έτσι όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε προσεκτικά με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης. Καλό είναι να μείνει όλη την νύχτα να ρουφήξει καλά το σιρόπι και μετά να το απολαύσετε.
Νόστιμη συνταγή από “Ειρήνη Σταματέλλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Elena Psillia
Δες ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για πολύ όμορφο λαχταριστό κανταΐφι ..είναι για όλες τις εποχές.
Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ερμιονη Γιαννης Βενιερη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Μισό πακέτο καταΐφι
Ψηλό κοπανισμένα καρύδια με κανέλα..
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
750 γραμμάρια ζάχαρη
2 φέτες λεμόνι
Το Χυμό από μισό λεμόνι
Και δύο κουταλιές μέλι
Και ένα ξυλάκι κανέλας
Μία κάψουλα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Και βράζουμε για 8 με 10 λεπτά.
Τύλιγουμε τα καταϊφάκια
Λιώνουμε μισό πακέτο φρέσκο βούτυρο
Το ριχνουμε πάνω στα καταϊφάκια.
Και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά
Αφού βγήκαν από το φούρνο πρόσθετουμε μέσα το κρύο σιρόπι και έτοιμα
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή “κανταΐφι” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ερμιονη Γιαννης Βενιερη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”