Συνταγές
Πολύ ωραίος μπακλαβάς υπέροχο γλυκάκι και απολαύστικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ποπη Κπ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φύλλο κρούστας
500γρ λιωμένο βούτυρο Κέρκυρας
250γρ καρύδια χοντροσπασμενα
1κ.γ. Κανέλα
660γρ ζάχαρη
850γρ νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να πάρει βράση ενώ ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε την μια κουταλιά λεμόνι και την βανιλίνη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε τα κύρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κανέλα.
Χωρίζουμε στα 2 τα φύλλα κρούστας, περνάμε με βούτυρο λιωμένο το ταψί και ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα. Κάθε στρώση την περνάμε με το βούτυρο. Όταν στρώσουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε την γέμιση με τα καρύδια και από πάνω τα υπόλοιπα μισά φύλλα πάντα βουτυρώνοντας τα..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Όταν ψηθεί, βάζουμε το ταψί και όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε με το σιρόπι…
Αν θέλετε προσθέτετε σε κάθε κομματάκι και καρφάκια γαρύφαλλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ποπη Κπ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”