Κρεας
Πολύ ωραίος μπεκρή μεζέ για να συνοδέψουμε το κρασάκι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μπεκρή μεζέ με χοιρινό ή μοσχάρι – απολαύστε το σαν ορεκτικό ή κυρίως
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
1 κιλό κρέας σε μέτρια κομμάτια χοιρινού κρέατος ή μοσχαρίσιο ζεματισμένο και σουρωμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη χοντροκομμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης χοντροκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ανάμικτα λαχανικά
1/2 περίπου κρασί λευκό ή κόκκινο
1 ντομάτα κύβους χοντροκομμένη
1 κύβο λαχανικών
πάπρικα γλυκιά, ρίγανη ή θυμάρι φρέσκο, 2 κλαράκια μαϊντανό, πιπέρι, δάφνη
και για το τέλος κομμάτια γραβιέρας ή άλλου μαλακού τυριού, πατάτες τηγανιτές ή χυλοπίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο, τα κομμάτια από το κρέας, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, θυμάρι, τα ανάμικτα λαχανικά, πάπρικα ή μπούκοβο καυτερό, ένα φύλλο δάφνη, κύβο λαχανικών, αλάτι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, και αφού ανακατέψουμε, ρίχνουμε το κρασί.
Συμπληρώνουμε το μαλακό τυρί σε κύβους, ανακατεύουμε και σβήνουμε την κουζίνα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει και να λιώσει το τυρί.
Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή χυλοπίτες.
Δες αναλυτικά όλα τα βήματα για μπεκρή μεζέ παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Δες παρακάτω άλλη μία νόστιμη συνταγή για νοστιμότατο και πολύ λαχταριστό χοιρινό με πιπεριές
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 ποτηράκι κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λάδι
Αλάτι
Ρίγανη
Πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 κύβο
νερό
Εκτέλεση
Σωταρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές τον κυβο και σωταρουμε για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το αλάτι πιπέρι, ρίγανη την μουστάρδα το νερό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Το συνόδευσα με πατάτες τηγανητές
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.