Πιτες
Πολύ ωραία σπανακοτυρόπιτα – φαίνεται νοστιμότατη και λαχταριστή – ΈΓΙΝΕ ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΕ…ΑΜΈΣΩΣ!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Georgia Chatzimanoli-Grimwood – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
600 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
5 ΜΈΤΡΙΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΆ
4 ΦΡΈΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΆΚΙΑ
1 ΜΑΤΣΆΚΙ ΑΝΥΘΟ
ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
400ΓΡ ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ
1 ΚΣ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΨΙΛΌ
3 ΑΥΓΆ (ΕΆΝ ΘΈΛΕΤΕ)
1/2 ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
2 ΦΎΛΑ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙΚΑΙ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΡΑΘΕΙ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΧΩΡΊΣ ΝΕΡΟ ΜΌΛΙΣ ΜΑΡΑΘΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΊΖΟΥΜΕ…
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΌΛΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΆ
ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΖΟΥΜΙΆ..ΚΑΙ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ!
ΜΌΛΙΣ ΚΡΥΏΣΕΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΕΛΑΦΡΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΊ ΣΕ ΤΡΊΜΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΑ..
ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΤΟ ΈΝΑ ΦΥΛΟ ΣΦΟΛΙΆΤΑΣ..ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ ΚΑ0Ι ΚΛΕΊΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΕΎΤΕΡΟ ΦΎΛΟ
ΑΛΥΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΧΑΡΆΖΟΥΜΕ
ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 18Ο ΑΈΡΑ Η 200 ΑΝΤΙΣΤΆΣΕΙΣ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΩΡΑΊΟ ΧΡΏΜΑ!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Georgia Chatzimanoli-Grimwood- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για χρυσοψημένη και λαχταριστή σσπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σπανάκι
1 μάτσο ανιθο, μαϊντανό, σέσκουλα, μυρώνια , καυκαληθρες
Πρασσά
Κρεμμυδάκι φρέσκο
Κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
Λίγο τραχανά
Φέτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Στιβουμε πολύ καλά το χοντροκομμένο σπανάκι, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα Πρασσά, τα κρεμμύδια τη φέτα, το λάδι, τον τραχανά για να τραβήξει τα υγρά κ το αυγό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια.
Σ ένα ρηχό ταψί που το έχουμε λαδωσει βάζω 2 χειροποίητα φύλλα τσαλακωμενα, όπου πρώτα τα έχουμε λαδωσει με το κάτω φύλλο να προεξέχει. Ύστερα ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντας τη κ μετά τα άλλα 4 φύλλα τσαλακωμενα αφού πρώτα τα λαδωσουμε κ κλείσουμε σε κοθρο το κάτω φύλλο. Χαράζουμε την πίτα λαδωνουμε ελαφρώς κ ραντίζουμε με νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 πάνω κάτω αντίσταση για περίπου 1 ώρα στην κάτω σχάρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.