Συνταγές
Πολύ ωραία μαρμελάδα βερίκοκο, με ωραία υφή, βελούδινη και χρώμα λαμπερό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Mary Karystos- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα βερύκοκα
Τα βάζουμε να βράσουν αφού ρίξουμε λίγο νεράκι ανάλογα με το πόσο ζυγίζουν.
Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις μαλακώσουν τα λιώνουμε με το πηρούνι ή με την ράβδο.
Με την ράβδο θα γίνει λεία η μαρμελάδα και με το πηρούνι θα έχει κομματάκια μέσα.
Μετράμε πόσα ποτήρια είναι ο πολτός και βάζουμε ένα λιγότερο ζάχαρη.Αν είναι πολύ γλυκά τα βερύκοκα, τότε βάζουμε ακόμα λιγότερη.
Αφήνουμε μια ώρα τον πολτό με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα.Μετά ανάβουμε το μάτι στο σιγανό.Όταν πάρει βράση ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα σε συχνά διαστήματα για μην πιάσει η μαρμελάδα.Τον αφρό που θα κάνει τον βγάζουμε.
Όταν φαίνεται ότι έδεσε τη σβήνουμε,την αφήνουμε να κρυώσει κι ελέγχουμε κατά πόσον είναι έτοιμη.
Την επόμενη μέρα ανάβουμε πάλι το μάτι στο σιγανό.
Όταν δέσει ρίχνουμε σταγόνες λεμονιού, μαζεύουμε τη μαρμελάδα σε βάζα αποστειρωμένα και τα βάζουμε ανάποδα για 24 ώρες.Αν την φάμε κατευθείαν τη βάζουμε σε καθαρά αλλά όχι αποστειρωμένα βάζα και στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή από “Mary Karystos- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”