Συνταγές
Πολύ ωραία μαμαδίστικα ροξάκια, λαχταριστά με πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.αλευρι που φουσκωνει μονο του
1/2 κουπα χυμο πορτοκαλι
1/2 κουπα αραβοσιτελαιο
ξυσμα απο 1 ολοκληρο πορτοκαλι
1 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σουπας κακαο
2 κ.γλυκου κανελα
1/2 κ.γλυκου γαρυφαλο
1/2 κ γλυκου αλατι
1/2 κουπα .καρυδι χονδροκοπανισμενο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
4 κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
1 ξυλακι κανελα
σταγονες απο μισο λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ μεγαλο βαζουμε το λαδι τον χυμο πορτοκαλιου,την μαγια το ξυσμα πορτοκαλιου και το αλατι
Χτυπαμε με το συρμα για 3 λεπτα
Ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα ,ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη και ωραια ζυμη,.σκεπαζουμε για 30 λεπτα να ξεκουραστη η ζυμη μας
παιρνουμε το 1/3 απο την ζυμη μας και το τοποθετουμε σε μπολ και προσθετουμε το κακαο,την κανελα,το γαριφαλο το καρυδι,ζυμωνουμε μεχρι να ενωθουν καλα τα υλικα
Αλειφουμε τον παγκο μας με λιγο αλευρι η με λιγο λαδι στρωνουμε την ασπρη ζυμη και ανοιγουμε φυλλο
Πλαθουμε μπαστουνια απο τη μαυρη ζυμι και την ,τοποθετουμε στην ακρη της ζυμης το μπαστουνι και τυλιγουμε
Κοβουμε το ρολο σε μικρα ρολακια σε μεγεθος ενος δαχτυλου
Τα τοποθετουμε σε ενα ταψι και πανω σε λαδοκολλα
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.
Σε κατσαρολα βαζουμε τα υλικα για το σιροπι να βρασουν για 10 λεπτα
Σιροπιαζουμε βαζοντας λιγα λιγα μεσα στο σιροπι
Κρυα ροξακια καυτο σιροπι, τουλαχιστο 5 λεπτα μεσα
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.