Συνταγές
Πολύ ωραία λαχταριστή μπουγάτσα με σούπερ υπέροχη κρέμα
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα:
350ml γάλα,
90γρ ζάχαρη,
35γρ σιμιγδάλι,
20γρ βούτυρο,
2 κροκους μικρους,
1 βανίλια,
ξύσμα από μικρό πορτοκαλί και μια “τσιμπια” αλάτι.
Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταινουμε το γαλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, εκτός φωτιάς ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατευουμε με το συρμα, μία στην φωτιά μια όχι ν’αρχισει να σφιγγει και προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομματάκια, το ξύσμα και τους κρόκους ελαφρά χτυπημενους και ανακατευουμε ζωηρά με το σύρμα
Βάζουμεω την κρέμα σε μπολ, βάζω μεβρανη που εφαπτει για να μην σχηματιστεί πέτσα και στο ψυγείο να κρυώσει.
Φύλλα κρούστας 4τεμ. απλώνουμε το πρώτο ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα τρια
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο ανακατεύω ζωηρά να αφρατεψει και την τοποθετουμε απλωμένη στο κέντρο τον φύλλων, κλείνουμε το 1ο φύλλο σε φάκελο το γυρναμε ανάποδα και κλείνουμε και αυτό σε φάκελο και το επόμενο, σε λαδόκολλα στο ταψί με το κλείσιμο του φύλλου από κάτω και με το πινέλο αλοιφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο βούτυρο
Ψήνουμε στους 180ο περίπου 20-30′ να τραγανιζει το φύλλο και να πάρει χρυσάφι χρώμα, σερβίρουμε σε.κομματακια με μπόλικη άχνη και κανέλα, γάλα κακάο η καφεδάκι
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.