Συνταγές
Πολύ ωραία κομπόστα σπιτική – Να’ναι πάντα γεμάτα έτσι τα ράφια σας για το χειμώνα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Όσα φρούτα έχουμε ζάχαρη νερό αντίστοιχα βαζάκια αποστειρωμενα.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Καθάρισα τα φρούτα από τον φλοιό τους τα έκοψα στην μέση έβγαλα το κουκούτσι. Και έβαλα μέσα στο κάθε βαζάκι όσο φρούτο χώραγε. Έριξα τόση ζάχαρη (εγώ έβαλα 1.5 κ. σ.) όσο γλυκό το θέλει ο κάθενας μας. Γεμίζουμε τα βαζάκια με νερό έως επάνω και τα κλείνουμε. Τα βάζουμε μέσα σέ μια κατσαρόλα.
Βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας μια πετσέτα για να μην χτυπιούνται τα βαζάκια. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό λίγο πιο κάτω από τα καπάκια.Τα βράζουμε για 15′ σε μέτρια θερμοκρασία. .Αυτό βέβαια εξαρτάται πόσο ώριμα είναι τα φρούτα μας ή αγουρα.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και με μια πετσέτα τα σφίγγουμε τα καπάκια τους ξανά (προσοχή να μην καούμε.)Τα γυρίζουμε ανάποδα έως ότου κρυώσουν. Είναι έτοιμα για τον χειμώνα να απολαύσουμε ζουμερά και νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα μας.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.