Γλυκα
Εξαίσια γαλατόπιτα χωρίς αυγά – μια δοκιμή αξίζει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1,5 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη
1 βανιλέτα
2 κ.σ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα τα βάζουμε όλα μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Ρίχνουμε σε βουτυρώνουμε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα και κάτω αντίσταση μέχρι να πάρει χρώμα.
Θέλει πάνω από 1 ώρα. Κόβουμε όταν κρυώσει και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Πολύ ωραία γαλατόπιτα λαχταριστή χωρίς φύλλο
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
1 ΛΊΤΡΟ ΓΑΛΑ
300 ml ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΓΕΜΆΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΧΟΝΤΡΌ
1 1/2 ΜΕ 2 ΠΟΤΉΡΙΑ ΖΆΧΑΡΗ
ΕΞΑΡΤΆΤΑΙ ΠΌΣΟ ΓΛΥΚΙΆ ΤΗΝ ΘΈΛΕΤΕ
4 ΑΥΓΆ
50 ΓΡ. ΒΟΎΤΥΡΟ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΈΛΑ
ΛΙΓΗ ΆΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΊ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΜΑΖΊ ((ΕΚΤΌΣ ΤΗΝ ΚΑΝΈΛΑ. ))
ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΠΉΞΕΙ ΚΑΛΑ
ΜΌΛΙΣ ΠΉΞΕΙ ΤΗ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΟΛΕΝΟ ΤΑΨΙ ΤΗ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΈΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 180 ΑΕΡΑ
ΑΦΟΎ ΨΗΘΕΊ.
ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΆΧΝΗ
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.