Συνταγές
Πολύ νόστιμο παγωτό μιλφέιγ – φτιάξτο και εσύ, και θα σου βγάλουν το καπέλο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Monova -Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”
ΥΛΙΚΑ
750ml πλήρες γάλα
250ml πλήρης κρέμα γάλακτος
180γρ ζάχαρη
1κγ αγαρ αγαρ ή 5γρ ζελατίνη
2 κάψουλες βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1κς κίρς (δεν είχαμε και δεν το βάλαμε)
3κς (50γρ) κορν φλάουερ
3 μέτρια σε μέγεθος αβγά
1κς βούτυρο
Λίγη κανέλα
Έτοιμα σφολιατίνια (έχει στα σούπερ μάρκετ μαζί με τα σαβαγιάρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα: σε κατσαρόλα βάζουμε τα 550ml γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, βανίλια αλάτι αγαρ αγαρ και μία πρέζα κανέλα (εγώ πρώτα τα ανακατεύω καλά με ένα ραβδομπλέντερ και το βάζω στο μάτι).
Η φωτιά να είναι σιγανή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει από κάτω. Στο υπόλοιπο γάλα (200ml) διαλύουμε το κορν φλάουερ και μόλις αρχίζει να αχνίζει το μίγμα στην κατσαρόλα ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει λίγο η κρέμα
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο. Σε μπολ ανακατεύουμε λίγο τα αβγά και τα ρίχνουμε προσεκτικά στο ζεστό μείγμα κι ανακατεύουμε πολύ καλά την κρέμα (πριν τα ρίξουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από την κρέμα για να μην μας κόψουν)
Για να κρυώσουμε το μείγμα βυθίζουμε την κατσαρόλα σε μία λεκάνη με νερό και πολλά παγάκια, κι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει το μεταφέρουμε στην κατάψυξη και μετα από μία ώρα το χτυπάμε στην παγωτομηχανή.
Εκεί ρίχνουμε και λίγα σπασμένα σφολιατίνια, κτυπάμε 30΄και το παγωτό είναι έτοιμο (στην καταψυξη σκληραίνει αρκετά)
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Irini Monova -Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”