Συνταγές
Πολύ ωραία κεράσματα – ελάτε να φτιάξουμε κορνεδάκια και μπουγάτσα.
Η συνταγή από “Eleftheria Chondrou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Κορνεδακια
1 πακέτο σφολιάτα
2 φακέλους κρέμα ζαχαροπλαστικής
800 γρ γάλα
1φακελο γκαρνι με το ανάλογο γάλα (200γρ)
Κωνους μεταλλικούς
Κερασάκι και φίλε αμυγδαλο
Σιρόπι
2.5 φλυτζ νερό
3φλυτζ ζάχαρη
1 βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τους κώνους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 πάνω κάτω.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι. Χλιαρό σιρόπι και ζεστό το άλλο. Δεν τα βουταμε πολύ ώρα ίσα ίσα.
Γεμίζουμε με κορνέ τους κώνους και μετά ετοιμάζουμε τη σαντιγί. Βάζουμε φίλε αμυγδάλου και κερασάκι.
Μπουγάτσα
1 πακέτο σφολιάτα
1.5 λίτρο γάλα
200γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζ ζάχαρη
2βανιλιες
3κσ βούτυρο
1κσ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας τα υλικά εκτός το βούτυρο Στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πηξει. αποσυρουμε και βάζουμε το βούτυρο.
Βουτυρωνουμε το ταψί βάζουμε το φύλο την κρεμα και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
Έχουμε λιώσει βούτυρο και αλείφουμε . Κάνω τρύπες και ραντίζουμε με λίγο νερό.
Προθέρμασμενος φούρνος στους 200 πάνω κάτω.
Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα
Η συνταγή από “Eleftheria Chondrou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”