Συνταγές
Πολυαγαπημένα νόστιμα τυροπιτάκια με φύλλο που το ανοίγουμε εύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Θεοχαροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Αντι τρίγωνα, μπορούμε να κάνουμε στριφτάρια
για το ζυμάρι
1 κιλο αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό {αν χρειαστεί λίγο ακόμα μέχρι να ζυμώνετε το ζυμάρι}
Δειτε και το βιντεο για το πως τα τυλίγω—>
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όπλα τα υλικά για να έχω ένα μαλακό ζυμάρι
το χωρίζω σε μπαλίτσες
ανοίγω την κάθε μπαλίτσα μικρό πιτάκι και το αλείφω με λιγο βιταμ μαλακό.
Ανα δυο πιτάκια, βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο με την πλευρά του βουτύρου να ακουμπάνε μεταξύ τους. τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και μετά ανοίγουμε το καθένα σε μεγάλο φύλλο..
π.χ. Αν κόψετε σε 8 μπαλίτσες θα έχετε 4 φύλλα
το κάθε φύλλο το κόβω σε λωρίδες, ραντίζω με λάδι, βάζω λίγο τυρί (έβαλα μυζήθρα+φετα) και τυλίγω τρίγωνα
τα βαζω σε λαδωμένο ταψί , τα λαδωνω απο πανω να εχει αρκετό λαδάκι και ψήνω περίπου 15-20 λεπτά στους 180 να παρουν χρώμα
Χρησιμοποιώ βιταμ στο κεσεδάκι για να αλείψω τα πιτακια που ενώνω και σπορέλαιο+βιταμ σκληρό λιωμένα για να αλείψω το φυλλο και τα τυροπιτακια πριν το ψησιμο.
Ανάλογα πως θα κόψετε τις λωριδες, θα βγουν μικρά ή μεγάλα
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Θεοχαροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.