Συνταγές
Πολίτικο γλυκό με κρέμα και μαστίχα που γίνεται γρήγορα και εύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 χονδρό σιμιγδάλι(πακέτο των 500γρ) 250ml γάλα (και λιγο παραπάνω)
1/2 κ.γλ μπεικιν παουντερ
1/2 κουτ.γλ μαστίχα κοπανισμενη(εγώ εβαλα 1)
1 κουτ.γλ σόδα μαγειρικής
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη Σιρόπι: 2 1/2φλυτζανια τσ.ζάχαρη 2 φλυτζάνια νερό. Κρέμα:600ml γάλα και 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής έτοιμο για μιλφειγ.
Εκτέλεση:
Σε μπωλ βάζω ολα τα υλικά για το Ραβανί ανακατεύω με κουτάλι Καλά ,σε προθερμασμένο φούρνο 180° ,το ριχνω σε βουτυρωμενο ταψάκι να ψηθεί για 30′
Αφήνουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι να βράσει 5 με 8 λεπτά και με κουτάλι ριχνουμε καυτό οπως είναι απο πάνω.
Αφού κρυώσει κι αυτό χτυπάμε 5′ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα,ριχνουμε απο πάνω απλώνουμε
Τέλος πασπαλίζουμε κανέλα καρύδι ή και τριμμένο φιστίκι Αιγ. 1 ώρα στο ψυγείο και έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Karolina Mega – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.