Συνταγές
Πολίτικο γλυκό με άρωμα μαστίχας και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πω πω τι γλυκός πειρασμός είναι αυτός;
Σούπερ αρωματικό εκμεκ κανταιφι που θα το λατρέψεις..
ΥΛΙΚΑ
250 γρ φύλλο για καταίφι
125 γρ βούτυρο αγελάδος λιωμμένο
Σιρόπι
2 φλ νερό
2 φλ ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Κρέμα με άρωμα μαστίχας
500ml γάλα
7.κ.σ κορν φλάουερ
1/2 φλ ζάχαρη
2 κ.γ μαστίχα σκόνη
2 αυγά
1 κ.σ βούτυρο
Για την σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1κ.σ ζάχαρη άχνη
50 γρ αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι βάζουμε το φύλλο
Καταίφι που το έχουμε ανοίξει καλά.Ρίχνουμε το λιωμμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις 40-50 λεπτά περίπου να πάρει ωραίο χρώμα. Έχουμε φτιάξει το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και βάζοντας 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.Ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι.
Σιροπιάζω και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Σε ένα αντικολιτικο τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε μερικά λεπτά.Τα βάζω στο μουλτι και τα χοντροκόβουμε. Ριχνουμε την μισή ποσότητα πάνω στο σιροπιασμενο γλυκό.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το κόρν φλάουερ. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί καλά το γάλα με την ζάχαρη Ρίχνουμε την μισή ποσότητα στο μείγμα των αυγών και μετά ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέυουμε με σύρμα συνεχώς προσθέτω και την μαστίχα και ανακατέυουμε μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά Ρίχνω το βούτυρο και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να κρυώσει καλά. Αφου κρυώσει την στρώνουμε πάνω στο γλυκό.
Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Στρώνουμε την σαντιγί από επάνω και στόλιζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.