Συνταγές
Κουλουράκια με λικέρ μαστίχας νηστίσιμα – Αυτή τη συνταγή πρέπει να δοκιμάσετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 ταψί του φούρνου
Υλικά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο – 250 γραμ. ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι – 250 γραμ. χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη λευκή κρυσταλλική – 250 γραμ. ζάχαρη
4 κουτ. σουπ. λικέρ μαστίχας
2 βανίλιες κάψουλα
530 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Γάλα φυτικό για το άλειμμα – έβαλα γάλα αμυγδάλου
Προαιρετικά:
Για επιπλέον γεύση μαστίχας, τρίβουμε μισό κουτ. γλ. δάκρυα μαστίχας στο γουδί, μαζί με τις βανίλιες και 1 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη, τα προσθέτουμε μέσα στα στερεά, και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα υγρά, την ζάχαρη, και ανακατεύουμε με το φτερό.
Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά. (ρίχνουμε με σέσουλα λίγο – λίγο το αλεύρι)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, βάρους 22γραμ. το κάθε ένα, με βοήθεια ζυγαριάς, και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με το φυτικό γάλα.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου, για 20 – 25 λεπτά, η μέχρι να ροδίσουν.
Ξεφουρνίζοντας, τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα, και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικά κουτιά.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!