Συνταγές
Πολίτικα ισλί, σκέτο κόσμημα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυρο lurpak
125 γρ. χλιαρό νερό
2 κτσ. ζάχαρη 1 καψάκι, βανίλια
1 κτγ. μπέηκιν πάουντερ μια τσιμπιά αλάτι
440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω τα στερεά υλικά, κάνω μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνω το βούτυρο χλιαρό και το νερό χλιαρό.
Ζυμώνω ελαφρά και κάνω μια πολύ αφράτη ζύμη.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Εχω χοντροκομένα καρύδια με 2 κτσ. ζάχαρη και 1 κτγ. κανέλλα.
Σιρόπι:
Μισό λίτρο νερό, 750 γρ. ζάχαρη και 200 γρ. γλυκόζη και 1 στίκ κανέλλα.
Οταν πάρει βράση το σιρόπι το αφήνω δύο λεπτά και κλείνω τη φωτιά.
Ζεστά τα ισλί και κρύο το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ λαχταριστή ΠΑΒΛΟΒΑ …έχει 100% επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κ. Roula Monokrousou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΒΓΩΝ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
500 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
250 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ
ΜΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕΓΑΛΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΒΡΟΧΗΔΟΝ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΧΝΗ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ.
ΨΗΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ 50 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΕΣ.
(ΣΤΟΥΣ 50 Η 100 ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ Η ΟΧΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΜΑΡΕΓΚΑ).
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΨΗΜΕΝΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΎΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ.
Η Συνταγή είναι της κ. Roula Monokrousou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.