Γλυκα
Καιρός να γευτείτε το καλύτερο σιροπιαστό – πεντανόστιμο ρεβανί
Δεν έχω ξαναφάει πιο νόστιμο γλυκό απ αυτό! Δοκιμάστε το πεντανόστιμο ρεβανί που δεν διαλύεται! Εξαιρετικό κ παραδοσιακό γλυκό!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για τη βάση
-150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-200 γρ. κρέμα τυρί
-4 μέτρια αυγά
-200 γρ. ζάχαρη άχνη
-200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
-100 γρ. ελαιόλαδο
-1/2 κτγ. αλάτι
-10 γρ. μπέικεν πάουντερ
-1 κτσ. υγρή βανίλια
για το σιρόπι
-700 γρ. νερό
-800 γρ. ζάχαρη
-φλούδες από 1 πορτοκάλι
-1 κτσ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή του σιροπιού. Βάζουμε μία κατσαρόλα στην κουζίνα και αδειάζουμε το νερό, τη ζάχαρι, τις φλούδες από το πορτοκάλι, και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύοντας, αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της βάσης. Σε ένα μπωλ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, τη ζάχαρι άχνη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί 25Χ35 εκατοστά και αδειάζουμε το μίγμα για τη βάση του γλυκού. Αφού το στρώσουμε, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.
Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και ζεστό γλυκό.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “πεντανόστιμο ρεβανί” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL