Γλυκα
Πεντανόστιμος μπακλαβάς….έτσι πριν καλοκαιριάσει και πιάσουν οι ζέστες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Στελλα Βουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1 ,5 πακέτο φύλλο κρούστας
Καρύδια 2 Κούπες
Φιστίκι Αιγίνης 1,5 Κούπα
(Σπασμένα ούτε χοντρά ούτε πολύ ψιλά )
1 πακέτο 250 γρ
καλό βούτυρο
Και 1/3 πακέτο μαργαρίνη( σε κατσαρολάκι το έχουμε λιωμένο )
Κανέλα 1,5 κουταλιά,γαρύφαλλο
μισή κουταλιά
κουταλιά(τα αρωματικά τα ρίχνουμε μέσα στους ξηρούς καρπούς!! Και ανακατεύουμε.)
Καρφακια γαρύφαλλου
Τα καρφώνουμε μετά το κόψιμο.
Σιρόπι
800 μλ νερο
900γρ ζάχαρη
3/4 κούπα μέλι καλής ποιότητας ( το προσθέτουμε στην μέση του βρασμού),
Κανέλα ξυλάκι, λεμόνι φλούδα, πορτοκάλι φλούδα.βραζουμε 6 με 8 λεπτά από την στιγμή κοχλασμου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε 4 φύλλα , τα ραντίζουμε ένα- ένα με το Βούτυρο.
Μόλις βάλουμε το τέταρτο ραντίζουμε βούτυρο και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς συνεχίζουμε έτσι ανα δυο φύλλα ρίχνουμε καρπούς διάσπαρτα, στο τέλος πάλι από πάνωνα μείνουνε 4 φυλλα μόνο με βούτυρο.
Χαράζουμε τον μπακλαβά μας καρφώνουμε τα γαρύφαλλα,και ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο βούτυρο.
Ραντίζουμε και με ελάχιστο νεράκι
Ψήνουμε 175 β αντιστάσεις περίπου 50 με 60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο θα βλέπουμε να φαίνονται καλά ψημένα τα φύλλα
Με ωραίο χρώμα.
Σιροπιάζουμε τον μπακλαβά μας μόλις βγει από τον φούρνο καυτό Με ζεστό σιρόπι.
Πρέπει να σταθεί 12 ώρες πριν την κατανάλωση του.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Στελλα Βουτσα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.