Συνταγές
Πεντανόστιμη και μυρωδάτη χορτοπιτούλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ Σπανακια
1 Κρεμμύδι ξερό
3 Κρεμμυδάκια χλωρά
2 Πράσα
Μυρωδιές( μάραθο δυόσμο λαπατα σέσκουλα αγγουριτσα )
3 με 4 κουταλιές Γιαούρτι
3 Αυγά
Τυρί φέτα όσο θελουμε
1 ποτηράκι κρασιού Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
150 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα χορταρικά μας
Τα Στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε
Σωταρουμε τα πράσα και το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσουν με λίγο ελαιόλαδο
Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το λάδι το γιαούρτι το αλεύρι και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε το τυρί το μπέικιν πάουντερ και τα χορταρικά μας ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σιμιγδάλι στρώνουμε την επιφάνεια ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς Κελσίου περίπου μια ώρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχη καλοφτιαγμένη τυροπιτούλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλα
800 γ αλεύρι
1 κ σ ξύδι
3 κ σ λάδι
Λίγο αλάτι
Και νερό όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακό
Νισεστε για το άνοιγμα
Μισό ποτήρι λάδι και μισό ποτήρι βούτυρο
Γέμιση
1 κιλό φέτα
3 αυγά
3 μεγάλες κ σ γιαούρτι
200 γ τυρί τριμμένο γραβιέρα
Πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα αυτά
Εκτέλεση
6 φύλα κάτω στη μέση η γέμιση 4 φύλα από πάνω λαδονουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε 180 για 1 ώρα και 30 λ αα πριν το βάζουμε για ψήσιμο ραντίζουμε με λίγο νερό Να έχετε μια όμορφη μέρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kaloti -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”