Ξεχωριστα
Πεντανόστιμη, σπιτική κέτσαπ, φτιαγμένη από τα δικά σας αγνά υλικά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σπιτική πολύ νόστιμη κέτσαπ από τα χεράκια μας !!!
Συνταγή από την κ. Μαρια Γλιτζου
Υλικά
Ντομάτες
2 κρεμμύδια μεγάλα
πιπεριές Φλωρίνης
αλάτι
ζάχαρη
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τις ντομάτες τις περνάω στο μούλτι. Κατόπιν, περνάω στο ραβδομπλέντερ δυο μεγάλα κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης, ανάλογο αλάτι και μπόλικη ζάχαρη, ανάλογα με την ποσότητα.
Τα βράζω καλά ώσπου να φύγουν όλα τα υγρά. Στο τέλος βάζω και το λάδι και το αφήνω να βράσει για λίγο.
Όπως είναι ζεστή η ντομάτα, την βάζω στα μπουκαλάκια κι όταν κρυώσει κλείνω κι έχουμε σπιτική κέτσαπ.
Διατηρείται στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν θέλουμε και μας αρέσει ρίχνουμε στο τέλος πριν την βάλουμε στα μπουκάλια λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή βασιλικό για άρωμα.