Συνταγές
Τι ωραίο φαγητό και τι λαχταριστό σουφλέ με πέννες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακετο πέννες, 600 γρ. γάλα, 2 κτσ. αλεύρι, διάφορα κασέρια
γκούντα τριμμένο, ημίσκληρο, και παρμεζάνα
3 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη, 3 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Εβρασα τις πέννες, τις σούρωσα και τις βουτύρωσα.
Εφτιαξα την μπεσαμέλ, ρίχνω λίγο βούτυρο στην κατσαρόλα, το αλεύρι, ανακατεύοντας προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η μπεσαμέλ.
Ρίχνουμε ψιλοκομμένη γαλοπούλα, κασέρια 2 χούφτες.
Τις πέννες τις ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι, τις βάζω στο πυρέξ, στρώνουμε, ρίχνω ψιλοκομμένο μπέικον, πάλι λίγο κασέρια διάφορα και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει λίγο χρώμα.
Η συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις πέννες ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά πένες (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους)
- αλάτι
- Για τη σάλτσα
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 3 κτσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φορμαέλα Αράχωβας (ή άλλο παρόμοιο τυρί, όπως χαλούμι ή ταλαγάνι), τριμμένη
- 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
- 1 φλιτζ. τσαγιού μπλε τυρί, (ή ροκφόρ, ή γκοργκοντζόλα), θρυμματισμένο
- λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος, ζεστές.
Βήμα 2
Σάλτσα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 3
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι.
Το καβουρδίζω για 2 – 3 λεπτά και ανακατεύω διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του.
Προσθέτω σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα ….
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou