Chk
Πατατοκροκέτες γεμιστές με μοτσαρέλα
Πατατοκροκέτες έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε μόνοι σας στην κουζίνα σας; Εάν δεν έχετε δοκιμάσει, κάντε το τώρα με αυτή την εύκολη συνταγή και θα καταφέρετε να φτιάξετε ένα τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας!
Υλικά
3 μεγάλες κόκκινες πατάτες (450 γρ. )
100 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα
50 g (1/2 φλιτζάνι) παρμεζάνα τριμμένη
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Για το πανάρισμα
3 αυγά
50 g (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια (περίπου 2 φλιτζάνια) φρυγανιά
5 g (1 κουταλιά της σούπας) Πάπρικα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε καθαρίζοντας τις πατάτες και τις βυθίζουμε σε κρύο νερό. Στην συνέχεια, κόψτε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και βράστε τα κομμάτια πατάτας σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα, κόψτε τη μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους (περίπου 0,5 cm). Τοποθετήστε τους κύβους μοτσαρέλας πάνω σε χαρτί κουζίνας και πιέστε με ένα χαρτί κουζίνας . Αφήστε στην άκρη.
Συνεχίζουμε, προετοιμάζοντας τα υλικά για το πανάρισμα: σε τρία χωριστά μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το αλεύρι, στο άλλο τα χτυπημένα αυγά και στο τελευταίο τη φρυγανιά. Στη φρυγανιά ρίχνετε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τη πάπρικα και αφήνουμε στην άκρη.
Προετοιμάστε τις κροκέτες πατάτας. Ενώ είναι ακόμα ζεστές, τις λιώνετε σε πουρέ. Έπειτα, τρίψτε τη παρμεζάνα στο ζεστό πουρέ πατάτας, καρυκεύστε με πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Στην συνέχεια, προσθέστε αλάτι.
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι σούπας για να πάρετε ίσες μερίδες μείγματος πατάτας και σχηματίστε μπάλες (κάθε μπάλα θα είναι περίπου 16 g ). Κάντε μια τρύπα στο κέντρο κάθε μπάλας και γεμίστε την με κύβους μοτσαρέλα. Θα έχετε περίπου 25 μπάλες. Κυλίστε πρώτα κάθε μπάλα σε αλεύρι, μετά βυθίστε στα κτυπημένα αυγά, στη συνέχεια κυλήστε σε μείγμα φρυγανιάς, στη συνέχεια πάλι ξανά στα αυγά και για τελευταία φορά στο μείγμα φρυγανιάς.
Τέλος, τοποθετήστε όλες τις παναρισμένες μπάλες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τις τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να ζεσταθεί το λάδι.
Συνεχίζουμε, βάζοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα μπόλικο φυτικό έλαιο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 175 ° C. Τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 4 λεπτά. Προσέξτε να μην τα τηγανίζετε υπερβολικά, επειδή η μοτσαρέλα μπορεί να βγει εντελώς.
Στραγγίστε τις μπάλες σε χαρτοπετσέτα και σερβίρετε αμέσως με την αγαπημένη σας σάλτσα.
Δες την εκτέλεση στο βίντεο εδώ.
Δες συνταγές για πατατοκροκέτες!