Συνταγές
Νόστιμες και Νηστίσιμες Πατατοκροκέτες (Vegan συνταγή)
Οι πατατοκροκέτες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα μου ορεκτικά, είναι πεντανόστιμες και γίνονται πανεύκολα.
Στην Νάπολη που εργαζόμουν σε μια παραδοσιακή Ναπολετάνικη πιτσαρία τοποθετούσαν φρέσκια μοτσαρέλα στο εσωτερικό τους και πραγματικά απογείωναν την γεύση τους. Όμως μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο νηστείας σας τις παρουσιάζω σε μια πιο νηστίσιμη και vegan εκδοχή.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pizza Chef Argy και τον κ. Νίκο Αργυρόπουλο
Υλικά
5 πατάτες (1 κιλό περίπου)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. σχοινόπρασο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
• Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 30-35 λεπτά
• Τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε
• Τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και έπειτα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας
• Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας
• Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
• Στη συνέχεια πλάθουμε τις κροκέτες μας βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στις παλάμες μας
• Τις πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 30-50 λεπτά
• Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν εξωτερικά το υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα τους
• Σερβίρουμε ιδανικά με BBQ sauce
3 Συμβουλές
1. Ζυμώνουμε αρκετά για να ομοιογενοποιηθει καλά το μίγμα μας
2. Δεν βιαζόμαστε να τις βγάλουμε από την κατάψυξη αλλά τις αφήνουμε μέχρι να σφίξουν καλά
3. Τηγανίζουμε σε λάδι σε υψηλή θερμοκρασία για ελάχιστο χρόνο μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο παρακάτω:
Κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι PizzaChefArgy για να μην χάνεις καμία καινούρια συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Pizza Chef Argy και τον κ. Νίκο Αργυρόπουλο