Ορεκτικα
Όποιος δοκίμασε τις πατατοκροκέτες τρελάθηκε από τη νοστιμιά τους
Εύκολες πατατοκροκέτες που όλοι θέλουμε να έχουμε στο τραπέζι μας.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Υλικά
– 700 γρ. πατάτες
– 70 γρ. φέτα θρυμματισμένη
– 1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο
– 2 αυγά
– 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
– 1 χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
– 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
– 1 κ.γ. αλάτι
– πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού βράσουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε κρύες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τέλος τις πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε στο μπωλ με τις πατάτες τα αυγά, την φέτα, το κεφαλοτύρι, την φρυγανιά, τον δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε με το μίγμα, μπαλάκια τα οποία ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τριμμένη φρυγανιά. Τα ανακατεύουμε στην φρυγανιά να καλυφθούν καλά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σε μέτρια φωτιά έως ότου να ροδίσουν.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι και δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν τα πιο λαχταριστά “πατατοκροκέτες “ ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Konstantina’s Kitchen
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε απίθανες πατατοκροκέτες !
ΥΛΙΚΑ
Μπέικον
Πατάτες
Κίτρινο τριμμένο τυρί
Κρεμμύδι
Αυγό
Μαϊντανό
Ρίγανη
Μπέικιν
Μουστάρδα
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τον τρίφτη.
Στις πατάτες προσθέτουμε το πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, την γραβιέρα, το αλάτι, την ρίγανη, τα αυγά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λίγο μπέικιν και να το σβήσουμε (να ρίξουμε από πάνω του) με χυμό λεμονιού.
Σοτάρουμε τα κομμάτια μπέικον και τα βάζουμε στο μείγμα μαζί με την μουστάρδα.
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
Όταν είναι έτοιμο το πλάθουμε σε μπαλάκια και τα περνάμε από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και τριμμένο ψωμί.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι που να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
ΠΗΓΗ: foodaholics.gr