Συνταγές
Πατάτες baby στο τηγάνι – τραγανές και νόστιμες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
400 γραμ. πατάτες μπειμπι ατμού Aγρό κήπος χαλβατζή
3 κουτ. σ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες στην μέση
1 κουτ. σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Ανθό αλατιού η αλάτι
Πιπέρι τριμμένο από μύλο
Εκτέλεση
Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας τις πατάτες, οι οποίες φροντίζουμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν είναι κρύες από το ψυγείο, τις ζεσταίνουμε στο micro, για λίγα δευτερόλεπτα.
Σε τηγάνι αντικολλητικό, βάζουμε το βούτυρο, κα τα σκόρδα, προς δυνατή φωτιά, 7 με μέγιστη το 9.
Κόβουμε τις πατάτες στην μέση, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο, και της ακουμπάμε με την κομμένη τους πλευρά επάνω στο ζεστό βούτυρο.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, -σηκώνουμε με σπάτουλα και τις ελέγχουμε- και μόλις πάρουν το χρώμα που μας αρέσει, τις γυρνάμε να τηγανιστούν και από την πλευρά της φλούδας.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αλατίζουμε, τρίβουμε πιπέρι, και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Περιηγηθείτε σε πεντανόστιμες και δημιουργικές συνταγές μαγειρικής.
Πατάτες φούρνου με τυριά της γιαγιάς
Υλικά
1 κιλό μέτριου μεγέθους πατάτες με τις φλούδες
2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
2 κ.σ.μαγιονέζα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
½ κιλό διάφορά τυριά
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
125ml (1/2 φλιτζ.) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λίγο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Μόλις βράσουν τις βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και τις κόβουμε χονδρές φέτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη , το σκόρδο,το λάδι και λίγο βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσουν.
Τρίβουμε τα τυριά. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα.
Βγάζουμε από το φούρνο τις πατάτες, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και στο τέλος το μείγμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το φαγητό.