Συνταγές
Όπως και να το κάνετε.. είναι φαγητό αγαπημένο το παστίτσιο
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τον κιμά πρώτα βαζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί τον κιμά μοσχαρίσιο να σωθούν τα υγρά έβαλα κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξερό κόκκινο και λευκό σκόρδο ψιλοκομμένο ένα μικρό καρότο τριμμένο σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας 1 φύλο δάφνης αλάτι και πιπέρι λίγο ρίγανη μπαχαρι τριμμένο, ένα ζωμό κότας ψυγείου βαζουμε λίγα ψιλοκομμένα ντοματινια που είχα στο ψυγείο αφήνω να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά και αν χρειάζεται Ρίχνουμε λίγο νεράκι.
κανουμε την μπεσαμελ λιώνω βούτυρο προσθέτω αλεύρι Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το γάλα χλιαρό
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να δέσει η μπεσαμελ αν ειναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα βαζουμε αλάτι και πιπέρι τριμμένο μοσχοκάρυδο λίγο τυρί τριμμένο και κρατάμε λίγο τυρί να βάλουμε και απο πάνω να κάνει την κρούστα και μέσα στα μακαρόνια με τον κιμά βαζουμε εγω τυρί τριμμένο
Βραζουμε μακαρόνια τρυπιτα για παστίτσιο νούμερο 2 τα Βραζω λίγο λιγότερο θέλω να μου κρατάνε λίγο γιατί θα ψηθούν και στον φούρνο με τα ζουμιά απο τον κιμά τα περιχυνω τα μακαρόνια με λίγο βούτυρο λιωμένο
δεν βαζουμε στρώσεις μακαρόνια κιμά μακαρόνια κρέμα
ανακατεύουμε τα μακαρόνια μαζί με τον κιμά βαζουμε και τριμμένο τυρί ίσα ίσα βαζουμε από πανω την μπεσαμελ μου και λίγο τυρί επάνω απο την κρέμα μπεσαμελ να γκραντιναρει να κάνει αυτή την ωραία κρουστά
* δεν βαζουμε καθόλου φρυγανιά ούτε πάνω για κρουστά
** βαζω και τριμμένο τυρί και μία κουτάλα μπεσαμελ και απο πάνω βαζω την κρέμα και λίγο τυρί και λίγα κομματάκια βούτυρο και το ψήνω
Ψήνουμε στον φούρνο σγους 180 βαθμούς για αρχή μετά ψηλωνο Στους 200 μέχρι να ροδίσει
ΠΡΟΤΑΣΗ:
δοκιμαστε να κανετε το παστιτσιο και με πενες και ανακατεμα με τυρι πρωτα και με τον κιμα κι απο πανω μπεσαμελ
βαζουμε το γαλα 1κιλο γυρω στις 7μ8 κουταλ αλευρι λαδι οχι βιταμ ολα μαζι αλατι πιπερι
σε σιγανο ανακατευω τριβω φετα μεσα οταν πηξει εχουμε 2αυγα χτυπημενα τα οποια βαζουμε σιγα σιγα μεσα στην κρεμα ευκολη χωρις τσιγαρισμα
Η Συνταγή είναι από Geri Dako – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.