Συνταγές
Παστίτσιο – Φαγητό που αρέσει και το τρώνε όλοι
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνταγή για το μεγαλο ταψί της κουζίνας…
Τσιγαρίζω τουλάχιστον ενα κιλό κιμά ( εγώ έβαλα κιμά απο αγριογούρουνο )με δυο κρεμμύδια δυο σκελίδες σκορδο μαϊντανό πιπεριά φλωρινης αλάτι πιπέρι σε ελαιόλαδο πάντα
Προσθέτουμε μετά χυμό ντομάτας δυο ξυλάκια κανελλας μπαχάρι γαρύφαλλο και δυο φύλλα δάφνης και το αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για μια ώρα
Βράζουμε δυο πακέτα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο ταψί
Χτυπάμε μαρέγκα δυό ασπράδια και την ρίχνουμε πανω στα μακαρόνια μαζι με το κιμά και αρκετό κεφαλοτύρι τριμμένο τα ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ ( για 3 λίτρα γάλα)
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο περίπου 2-3 φλιτζανια και βάζουμε 5 κουταλιές αλεύρι και 10 κουταλιές κορν φλάουρ αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και ενα κυβο κότας
Προσθέτοντας σιγα σιγα το γάλα 3 λίτρα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα να μη μας κολλήσει
Οταν αρχίσει και δένει η μπεσαμελ τραβάμε απο τη φωτιά τη κατσαρόλα και βάζουμε ενα αυγό και τους δυό κρόκους που εχουμε κρατήσει απο τη μαρέγκα που φτιαξαμε
Και στο τέλος 150 γράμ κεφαλοτύρι και άλλο τοσο ρεγγατο τριμμένο
Απλώνουμε τη βελουδινη μπεσαμελ πανω στα μακαρόνια μας και ψηνουμε στους 220c στις αντιστάσεις πανω κατω περίπου για μιση ώρα ώσπου να κάνει ωραία κρούστα η μπεσαλ μας
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.