Συνταγές
Το φαγητό μας σήμερα παστίτσιο με πέννες, κιμά, τυριά και πολύ κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζουμε 1πακετο πεννες 1κιλο στρωνω τις μισες στο ταψι ριχνω μπολικα τυρια τριμμενα πιπέρι κ λίγο λάδι
σωταρουμε τον κιμα 1κιλο σε ελαιόλαδο με κρεμμύδι ντομάτα καρότο μαϊντανο αλατι πιπερι κ τον στρωνω στο ταψι
βαζουμε τις υπολοιπες πεννες παλι τυρια κ απο πανω την κρεμα
ΚΡΕΜΑ
2λιτρα γαλα 200γρ.αλευρι 200γρ.βουτυρο αλατι πιπερι μοσχοκαρυδο 4αυγα 1κουπα τριμενα τυρια κ ψηνω
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπατσάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστικά κιμαδοπιτάκια με ωραία γεμίση και χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι γάλα
1 ποτ ηλιέλαιο
1 κ.γ αλάτι
1 φαρίνα κόκκινη
Για την γέμιση
300 γρ κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1κ.γ πάπρικα
1/2 Κ.γ κάρυ
Αλάτι πιπέρι λαδι
Εκτελεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την γέμιση
Τριγαρίζουμε τον κιμά να ανοίξει καλά προσθέτουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί προσθέτουμε τα μυρωδικά και λίγο νερό και αφήνουμε να πιει το νερό του και να μείνει με το λαδάκι του.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε στο χέρι μου βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα τα αυγουλώνουμε με έναν κρόκο που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό
Ψήνουμε στους 180μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.