Συνταγές
Καταναλώνεται σε μηδέν χρόνο! Αγαπημένο παστίτσιο που μοσχομυρίζει το σπίτι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό κιμάς, μοσχαρίσιος
-2 πακέτα μακαρόνια Ν° 2
-μισό κιλό τριμμένο κεφαλοτύρι
-1 κρασοπότηρο κρασί
-2 τριμμένα κρεμμύδια ξερά, άσπρα κατά προτίμηση
-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
-1 μπαχάρι, 3 γαρύφαλλα, λίγο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι
-500 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι
-2 κτσ. ζάχαρη
-2 λίτρα γάλα φρέσκο
-200 γρ. βούτυρο φρέσκο
-3 αυγά
-μισό πακέτο, κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε άδειο τηγάνι, βάζω σκέτο τον κιμά, να πιεί τα υγρά του. Μόλις τα πιεί καλά, προσθέτω λίγο λάδι και λίγο από το βούτυρο γάλακτος, (1 κουταλιά της σούπας). Τσιγαρίζω, προσθέτοντας τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι με το σκόρδο. Τσιγαρίζω πολύ καλά και προσθέτω το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το ντοματάκι και την ζάχαρη και αφήνω να βράσει και να πιει πολύ καλά, τα υγρά του.
Σε αλατισμένο νερό, βράζω τα μακαρόνια..Αλ ντέντε. Στραγγίζω και ρίχνω μια κουταλιά από το βούτυρο και τα αναδεύω μέσα στην κατσαρόλα, για να μην κολλάνε.
Έχω βουτυρώσει το ταψί μου καλά. Βάζω μια στρώση μακαρόνια, ρίχνω λίγο κεφαλοτύρι, τον κιμά και από πάνω μακαρόνια.
Σε κατσαρόλα βάζω, το γάλα, τα αυγά, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το βούτυρο, που μου έχει μείνει και το μισό, από το τριμμένο τυρί, που μου έχει απομείνει. Τα βράζω ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα και την προσθέτω, από πάνω στο ταψί και τελειώνω πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, γιατί θέλω να κάνει κρούστα το παστίτσιο μου! Φουρνίζω, μέχρι να πάρει χρώμα καλά!
Όλοι στο σπίτι, κάθονται απέναντι από την κουζίνα, περιμένοντας να βγει! Αυτό σας λέω, μόνο! Το ένα πιάτο, δεν είναι ποτέ, αρκετό!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.