Συνταγές
Αναλυτικά η συνταγή για να φτιάξετε το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Γιώργος Παπαπαράσχου.
Να έχετε 3 λεκάνες ,μια για κάθε χρήση
Θα σας προτείνω μια δόση για 5 τσουρέκια των 540 γρ και αν θέλετε περισσότερα πολλαπλασιάστε τα υλικά 2 ή 3 η περισσότερες φορές
Θα αρχίσουμε με ζέσταμα του βουτύρου 130γρ και του γάλακτος 330γρ
Στην συνέχεια θα πιάσουμε την μαγιά
ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΖΥΓΙΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ:
• Μαγιά νωπή 65 γραμμάρια
• Ζάχαρη 30 γραμμάρια
• Μια πρεζα αλατι
• 200 γρ αλεύρι για τσουρέκια
• 200 γρ χλιαρό νερό
Θα την αφήσουμε να φουσκώσει σκεπασμένη
Λεκάνη στερεών:
• 1070 γρ αλεύρι για τσουρέκια
• 420 έως 450 γρ ζάχαρη
• 15γρ μαχλέπι
• 5 γρ κακουλέ
• 2 βανίλιες
Λεκάνη υγρών:
• 3 η 4 αυγά αναλόγως το μέγεθος
• 130 γρ βούτυρο φρέσκο
• 330 γρ γάλα
• 30 γρ ηλιέλαιο
Χρειαζόμαστε 1 αυγό για αυγούλωμα και σουσάμι ή φιλέ αμυγδάλου για στολισμό των τσουρεκιών!
Υ.Γ.
Να εχετε μεμβράνη για σκέπασμα των υλικών και καλό είναι να τα έχετε ζυγισμένα τα υλικά και να έχετε μια ζυγαριά για τα ζυμαράκια που θα κάνουμε τα κορδόνια!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Γιώργος Παπαπαράσχου.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της – απλά τσουρεκάρες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διαμαντω Κωνσταντιλακη Μπιμπουδη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
δύο κομμάτια μαγιά (σε μέγεθος λουκούμι από το σούπερ μάρκετ ή δυο φακελάκια ξερή) την δυαλύω σε μισή κούπα χλιαρό νερό με δυο κ. γ ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στη συνέχεια λιώνουμε ένα βούτυρο 250 γρ. με μια μεγάλη κούπα ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο, χτυπάμε τέσσερα αυγά μια κούπα γάλα και ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καθώς και τα αρώματα μαστίχα, μαχλέπι, κακουλέ, μια βανίλια και την μαγιά που έχει φουσκώσει ζυμώνουμε ρίχνοντας 1100 με 1150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αν θέλετε για τσουρέκι.
Τα αφήνουμε δυο ώρες τουλάχιστον να φουσκώσουν και μισή ώρα αφού τα πλάσουμε να ξανά φουσκώσουν. Τα ψήνουμε 180 αντίσταση, η ώρα εξαρτάται από το μέγεθος, περίπου μισή ώρα.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή για “τσουρεκάρες ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Διαμαντω Κωνσταντιλακη Μπιμπουδη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”