Συνταγές
Όπως τις παλιές καλές εποχές – σήμερα ελάτε να δοκιμάσουμε παραδοσιακή πίτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
για την πίτα θα χρειαστούμε μία κούπα χλιαρό γάλα μία κούπα χλιαρό νερό ένα ασπράδι αυγού ένα κουταλάκι του γλύκου ζάχαρη μία μαγιά διαλύουμε τη μαγιά
περιμένουμε να φουσκώσει προσθέτω με μισή κούπα σπορέλαιο ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ τέσσερις κούπες αλεύρι μπορεί και παραπάνω και φτιάχνομαι ένα ζυμάρι όπως το ψωμί το σκεπάζουμε
τα αφήνουμε 1 h να φουσκώσει
Σπανάκι πολύ ψιλοκομμένο περισσότερα τα φύλλα κρεμμυδάκια πράσινα μπόλικο μάραθο τυρί φέτα λίγο τυρί κίτρινο σκληρό αλάτι πιπέρι εσείς μπορείτε να προσθέσετε τα τόσα μυρωδικά που έχετε κάτω ότι θέλετε όταν φουσκώσει το ζυμάρι κάνουμε μία λακκούβα στη μέση
ρίχνουμε το μείγμα το τυλίγω με το ζυμάρι να πάει Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί με μπόλικο ελαιόλαδο και με λαδωμένα χέρια ανοίγω με το ζυμάρι μέσα και μετά χαράζουμε την πίτα με τα χέρια σε κομμάτια χτυπάμε τον κρόκο αυγού με ελαιόλαδο και λίγο με την πίτα επάνω
την σκεπάζω με 15 λεπτά να φουσκώσει και μετά τι ρίχνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία κάτω από τις 180 και περιμένουμε να ψηθεί
Η Συνταγή είναι από Eleni Koumoutsakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.